Hogyan gyorsíthatok a letöltésemen? | Visszalépés
  • Létrehozva: 2021-08-22 18:03:39 | (Törölt felhasználó #7)
  • Szerkesztve: 0 alkalommal
A letöltés sebessége legnagyobbrészt a seeder-leecher arányon múlik (SLR). A kicsi letöltési sebesség az új és népszerű torrenteknél jelentkezik, ahol az SLR alacsony.

Van pár dolog, amit te tehetsz azért, hogy gyorsabb legyen a letöltési sebesség:

Ne kezdd el azonnal tölteni az új torrenteket

Ne tedd, ha lassú kapcsolatod van. A legjobb sebesség akkor érhető el, mikor az SLR a legnagyobb.

Próbálj meg aktív módot használni

Lásd a Miért vagyok passzív módban?  részt.

Korlátozd a feltöltési sebességed

A feltöltési sebesség az alábbi két módon határozza meg a letöltési sebességet:
A torrent kliensek előnyben részesítik azokat a klienseket amik feltöltenek nekik. Ez azt jelenti ha A és B ugyanazt a torrentet leechelik, és A adatot tölt B-nek nagy sebességgel, akkor B megprbálja viszonozni. Szóval ennek köszönhetően a nagy feltöltési sebesség nagy letöltési sebességhez vezet.
A TCP működéséből kifolyólag, ha A letölt valamit B-től, folyamatosan jeleznie kell B-nek, hogy megkapta az adatot amit B küldött neki. (Ezeket acknowledgement-nek - ACK-nak - hívják, egyfalyta "megkaptam!" üzenetek.) Ha A nem tudja ezt visszaküldeni, akkor B nem küld több adatot, hanem vár amíg megjön az ACK A-tól. HA A teljes sebességgel tölt felfelé, nem marad sávszélesség az ACK-knak és késni fognak. Ennek köszönhetően a nagyon magas feltöltési sebesség alacsony letöltésihez vezet.
A feltötlési sebességet célszerű olyan magasra állítani, hogy az ACK-k még meg tudjanak érkezni. A jó döntés a feltöltési sebesség a maximum 80%-ra állítása. (A magas feltöltési sebesség előnye, hogy segít magasan tartani a megosztási arányod.)

Korlátozd az egyszerre létrehozható kapcsolatok számát

Néhány operációs rendszer nem tudja kezelni a sok kapcsolatot, és akár le is fagyhat. Néhány router (főleg ha tűzfal és/vagy NAT is fut rajta) szintén lelassulhat, vagy lefagyhat ha túl sok kapcsolat van. Itt nincsenek meghatározott értékek, a kapcsolatok számát valahol 60 és 100 között célszerű beállítani.

Korlátozd az egyszerre történő letöltések számát

Erre szintén nincs általános érték. Ezzel azt adod meg, hogy a kliensed egyszerre hány torrentet tölthessen. Nem célszerű túl magasra állítani, ha alacsony a sávszélességed.

Egyszerűen várj egy kicsit

Ha elkezdesz letölteni, és sok a letöltő, de neked még semmid nincs amit feltölts, akkor a feltöltők kliensei hajlamosak rá, hogy neked ne adjanak szinte semmit. Emiatt az indulás lassú, a letöltési sebesség meg fog nőni, amint lesz valami, amit fel tudsz tölteni.Carp-Hunter 2020 - 2024 | Generálási idő: 0.0046s | Memóriahasználat: 449.98 kiB | Lekérések: 2 db | PHP 8.2.15
(Kapcsolat: [email protected])